Zălăuanca Ioana Lung, între cei mai buni 16 tenismeni din România

Dacă secţia de tenis de câmp a Clubului Sportiv Municipal Zalău nu a mai avut de câţiva ani reprezentant pe tabloul principal al Campionatului Naţional, Palatul Copiilor din Zalău se poate mândri cu o astfel de performanţă chiar şi în acest an. Raul Ciupe a fost reprezentantul Palatului Copiior din municipiu la ediţia din 2015, când a ajuns până pe „tabloul principal de 32”.
În debutul acestui an, a venit rândul Ioanei Lung să se afirme, o sportivă de 12 ani pregătită tot de Mihai Anca. Reprezentanta Palatului Copiilor a participat săptămâna trecută la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de tenis, rezervat copiilor de până la 12 ani, competiţia desfăşurându-se la Bucureşti.
Ioana Lung a evoluat atât la simplu, cât şi în proba de dublu, unde a avut-o ca parteneră pe Patricia Goina, de la Sănătatea Oradea.
La simplu, tenismena de la Palatul Copiilor s-a calificat direct pe „tabloul principal de 32”, datorită locului 22 pe care-l ocupă în clasamentul naţional la categoria 12 ani. Ioana Lung a reuşit chiar să treacă de primul tur, performnaţă ce nu a mai fost realizată de niciun alt zălăuan în ultimii ani, învingând-o în „16-imi” pe brăileanca Ioana-Miruna Cristea, cu scorul de 4 – 6, 6 – 3, 6 – 1.
În optimi, tenismena antrenată de Mihai Anca a cedat cu scorul de 1 – 6, 2 – 6 în faţa ieşencei Ioana Maria Secară.
Competiţia a fost câştigată de bucureşteanca Maria Sara Pop.
La dublu, Ioana Lung şi Patricia Goina au dispus în primul tur cu 4 – 6, 7 – 6, 10 – 8 de perechea formată din Ioana Maria Alexandrescu (Asociaţia Club Tenis Alba) şi Briana Szabo (CS Winners TC Bucureşti). În sferturile de finală, Lung şi Goina au fost eliminate în două seturi de Briana Maria Spătaru (LPS – CSS Piteşti) şi Ciubotaru Maria (CSM Focşani 2007).
În urma rezultatelor înregistrate la Campionatul Naţional de la Bucureşti, Ioana Lung a urcat pe locul 20 în clasamentul naţional, performanţă obţinută după patru ani de practicare a „sportului alb”.
Sportiva antrenată de Mihai Anca speră să se califice şi la ediţia din vară a Campionatului Naţional, unde îşi propune chiar o clasare mai bună decât la „Naţionalele” din această iarnă.

5 Thoughts to “Zălăuanca Ioana Lung, între cei mai buni 16 tenismeni din România”

  1. Anca

    Mi se pare ciudat faptul ca va lasati copii pe mana unuia de tipul lui mihai anca, care cea mai mare parte a zilei o petrece prin carciumi…. eu as fi un pic mai atenta cu copiii mei….

  2. Ceistina

    Habar nu ai ce vorbești,Anca!Unde sta toata ziua in cârciumi?Stai si tu cu el,sau de unde stii?Daca esti pe dinafara,mai bine taci!Un om mai dedicat muncii pe care o face cu copiii nu ai sa găsești la nivel de Zalau. Informează -te,verifica,omul asta e NON stop pe teren cu copiii pe care ii creste de mici,nu ii ia școlari de alții,ca apoi sa se bată cu cărămida in piept,lăudându-se se cu rezultate care,practic,nici măcar nu i se cuvin!Da,stiu ca e mare invidia,si doare,dar pune osul,muncește,si vei culege si roade!

    1. Anca

      Ma bucur draga ceistina, dar si acum, daca il cauti il vei gasi in carciuma… Nu este un om pe mana caruia sa iti lasi copiii, cum probabil stii nici copilul sau nu si-l creste el, ci sotia.

      1. Ceistina

        Esti foarte bine informat!E deranjant cand elevii unui profesor sunt mi buni decât alții….Dar munciți,nu e interzis….si veți reuși!!!!Daca sunteti capabili,bineînțeles!!!!Degeaba e voința,daca nu e putința!!!Degeaba vor părinții,daca nu i cu cine…

Leave a Comment